Tips & Ervaringen

24. jan, 2016

 

Makkum wil kleine watersport eilandjes in het IJsselmeer

 

 

 

Krijgt Makkum eilandjes voor watersport in het IJsselmeer?

 

Watersport Nieuws | Daar waar de plannen voor een windmolenpark in het IJsselmeer al voor opschudding zorgden staat nu een tweede plan op stapel. Diverse verenigingen willen enkele eilandjes voor de IJsselmeerkust bij Makkum. Men spreekt over een “Lagune die zich uitstrekt van Makkum tot Gaast”.

 

 

 

Op de website van Platform Kosta is te zien dat het plan al behoorlijk ver is in de uitwerking. Het zou moeten gaan om drie eilandjes iets ten zuiden van Makkum. De drie eilandjes zouden 3 kilometer uit kust moeten komen.

 

De Makkumer Lagune moet een impuls geven aan de economie en tegelijk een natuurlijk habitat vormen. Met name voor de kleine watersport zou dit ideaal zijn. Er kan worden gesurfd, gezwommen, gevaren en gezeild volgens Kosta.

 

Volgens het platform kunnen de plannen veel verder langs de kust worden uitgevoerd. Tot Stavoren zou het allemaal prima uitvoerbaar zijn. De vraag is of daar voldoende middelen voor beschikbaar kunnen komen. Voor het plan van Makkum is ca 10 miljoen nodig…

 

17. nov, 2015

Een wel hele mooie naam natuurlijk!
Met de groeten van Bram en Pascal

6. mei, 2015

Mogelijk zijn de kunststof randen van Uw Excellent aan vervanging toe. De oude randen zijn relatief hard waardoor er bij een aanvaring wel eens een stukje vanaf sprIngt en/of scheuren ontstaan.

De nieuwe Excellents kunnen voortaan voorzien worden van een rubberen profiel wat het zelfde uiterlijk heeft! Ook voor vervanging is dit mogelijk.

Groet Pascal