24. jan, 2016

Makkum wil eilandjes in het IJsselmeer

Makkum wil kleine watersport eilandjes in het IJsselmeer

Krijgt Makkum eilandjes voor watersport in het IJsselmeer?

Watersport Nieuws | Daar waar de plannen voor een windmolenpark in het IJsselmeer al voor opschudding zorgden staat nu een tweede plan op stapel. Diverse verenigingen willen enkele eilandjes voor de IJsselmeerkust bij Makkum. Men spreekt over een “Lagune die zich uitstrekt van Makkum tot Gaast”.

Op de website van Platform Kosta is te zien dat het plan al behoorlijk ver is in de uitwerking. Het zou moeten gaan om drie eilandjes iets ten zuiden van Makkum. De drie eilandjes zouden 3 kilometer uit kust moeten komen.

De Makkumer Lagune moet een impuls geven aan de economie en tegelijk een natuurlijk habitat vormen. Met name voor de kleine watersport zou dit ideaal zijn. Er kan worden gesurfd, gezwommen, gevaren en gezeild volgens Kosta.

Volgens het platform kunnen de plannen veel verder langs de kust worden uitgevoerd. Tot Stavoren zou het allemaal prima uitvoerbaar zijn. De vraag is of daar voldoende middelen voor beschikbaar kunnen komen. Voor het plan van Makkum is ca 10 miljoen nodig…

Meest recente reacties

06.10 | 06:57

Goedendag, Bel of mail ons voor in prijsindicatie. +31 418663236 of ricardo@bosmayachts.nl

06.10 | 04:32

Ik heb er inmiddels één op het oog. Alleen zonder hoekzit in de Kuip. Vraag. Is deze bij De Maas apart te bestellen incl. Kussens, en wat zou dat kosten…..? Vast dank.
Grt
Ruud

02.10 | 19:14

Weet iemand een 2ehands 1200 te koop

02.10 | 14:35

Goed initiatief Douwe!!!!

Deel deze pagina