12-6-2021 Het goede nieuws wordt vervolgd.... Excellent 1000 Touring in aanbouw!

Beste Excellentvaarders!

Vanmorgen sprak ik Ricardo Bosma van Jachtmakelaardij De Maas. De Maas gaat doorpakken en is de bouw van de Excellent 1000 gestart. Ricardo vertelt:

Met de acquisitie van de mallen vorig jaar zijn we als Jachtmakelaardij De Maas achter de schermen erg druk geweest. Zo hebben we van de modellen 1200 en 1000 nieuwe tekeningen laten maken en zo zijn er ook nieuwe constructieberekeningen uitgevoerd. De calculatie is bijna klaar en de afspraken voor het eerste casco te spuiten zijn al gemaakt!

Er is gekozen voor de indeling met de motor achterin als standaard. Voor dit eerste model mikken we op een uitvoering met een Yanmar 80 pk onder de kuip vloer in v-drive opstelling. Indien wenselijk, kan er dan bij volgende projecten heel eenvoudig naar een hybride variant geschakeld worden. Bijkomend voordeel van deze opstelling, vind ik persoonlijk, dat diesel dampen en geluid buiten de salon blijven. Onder de salonvloer blijft dan een lege ruimte waarin een aluminium brandstoftank gelamineerd wordt en een ruimte voorzien is voor de accu’s welke dan niet in een warme machinekamer staan. Omdat het “vak” ruim genoeg is kunt u alsnog er van alles opslaan, een sup, vouwfietsen of extra proviand.

Voor de indeling van het interieur houden we vast aan de klassieke indeling, waarbij we wat modernere materialen en afwerkingen gaan gebruiken. De kleuren van het exterieur zullen voor dit model traditioneel blauw wit zijn. Voor kopers kunnen we natuurlijk in materiaalsoorten en kleuren afwijkende aanbiedingen doen.

Technische ondersteuning

Op de site zie ik allerlei vragen voorbijkomen m.b.t. tot techniek. Vanuit onze jachthaven in Alem kunnen wij technische ondersteuning bieden. Schroom niet om te bellen met vragen, maar ook voor service opdrachten bent u van harte welkom.

Ricardo Bosma
Jachtmakelaardij de Maas | Jan Klingenweg 3 | 5335 JK Alem
+31 418 66 32 36

1-2-2020 De Excellent 1200 gaat weer gebouwd worden!

Goed nieuws!!!
 
Aanvang 2020 heeft Jachtmakelaardij de Maas in Alem de mallen overgenomen van Ocean Jachten. Als jachtmakelaar is Ricardo Bosma sinds 2005 actief in de watersport.
 
Als Excellentvaarders zijn we hier uiteraad gelukkig mee!
- De Maas heeft regelmatig Excellents in de aan-/verkoop portefeuille.
- Ze hadden van oudsher contacten met Peter Paay.
- Ze hebben ervaring met onderhoud aan Excellents.
- Ze willen graag weer gaan bouwen!
 
 
De komende tijd moet een en ander vorm gaan krijgen. Het zijn uiteraard hele stappen en veel contacten moeten nog gelegd en afspraken gemaakt worden. Ook wij als Excellent Yacht Club hebben een eerste gesprek gehad.
 
Visie Jachtmakelaardij de Maas
 
"De Maas heeft de markt zien veranderen van "the sky is the limit" naar een zeer prijsbewuste consument", volgens Ricardo Bosma van De Maas.  "Vooral de laatste 'bankencrisis' heeft het botenlandschap veranderd waardoor de laatste jaren geen kleinere nieuwe motorjachten meer aangeboden worden. Hiermee verouderd het aanbod niet alleen (met de nodige onderhoudsvereisten) maar doordat de Jachtmakelaars gemiddeld 40% exporteren naar het buitenland, krimpt de markt ook. Terwijl de Nederlandse consument best wel een boot wil, maar goed geprijsd en in goede staat van onderhoud."
 
Excellent Yachts anno 2020
 
Ricardo vervolgt: "Door de bouw van de Excellents jachten anders aan te vliegen gaan wij opnieuw de markt op. Met een klein re-design zullen we de boten een meer 2020 look geven. Maar vooral door de bouw anders in te richten en een echte productielijn op te zetten gaan we kosten besparen en willen we een kwalitatief goed product aanbieden voor een prijsbewuste consument. Ondersteund door het digitale tijdperk willen we de processen versnellen en vergemakkelijken, waarmee we de prijs en de bouwtijd kunnen inkorten. Ons streven is eind 2020 met een nieuw model, onder de bekende naam Excellent Yachts - maar met een nieuw bedrijf - uit voorraad leverbaar, de markt te bestormen.

"Houd goed de website https://www.excellentyachts.nl/ in de gaten, zodra de eerste tekeningen klaar zijn, zullen we die hier aanbieden. De nieuwe boten zullen via Jachtmakelaardij de Maas verkocht worden."
 
Verkoop via:
Jachtmakelaardij de Maas | Jan Klingenweg 3 |5335 JK Alem
+31 (0)418-663216 | www.jachtmakelaardij-demaas.nl | ricardo@bosmayachts.nl
Excellent Yachts bv | KvK 77102290